BENJAMIN JØRGENSEN

Stald Jørgensen

Jeg er født den 3. december 1995. I hele min opvækst har jeg haft med heste at gøre, i mere eller mindre grad. Min første pony som jeg red på var en lille shetlænder – Nero hed han, ham delte jeg med min lillebror Tobias.

De første år af mit liv og frem til omkring 14 års alderen, var jeg ikke rigtig fanget af ridningen. Alligevel startede jeg et par stævner om året i dressur og ridebanespringning på min 2ér pony Castella – Hende fik jeg da jeg var 10 år gammel. Det var med hende at jeg prøvede kræfter med ponygalop. Det blev til træninger og nogle løb på Klampenborg galopbane og et enkelt løb på Ålborg galopbane.

Ved siden af min ”hygge ridning” svømmede jeg en del. På et tidspunkt blev jeg spurgt om jeg havde lyst til at svømme på konkurrence holdet, det takkede jeg hurtigt ja tak til. Der gik ikke lang tid før jeg blev rykket op på 1. holdet og var med til en masse svømmekon-kurrencer. Efter at have svømmet på 1. holdet i en 2 års tid, begyndte interessen at falde lidt for svøm-ningen, jeg følte ikke rigtigt jeg kom så meget videre.

Efter at have redet lidt military følte jeg mig grebet af det med ridningen og satte mig et mål om at skulle ride DM på min pony Simly Red. Med dette mål, lagde jeg hermed svømningen på hylden og satsede benhårdt på militarysporten, for målet om at gå fra at ride 90 pony til 2* pony som er det DM for 1ér ponyer bliver afviklet i, var et stort mål. Min egen og min ponys meget begrænsede rutine, gjorde at vi havde brug for en del undervisning for at nå vores mål. Men heldigvis har både min mor og min far haft rigtig meget med heste at gøre og selv deltaget ved mange military stævner igennem deres liv, hvilket øgede mine muligheder for at udvikle mig meget på kort tid. Med den rette træning, målrettethed, og en lille portion held, lykkedes det mig ikke bare at deltage ved DM, det lykkedes mig også at blive en del af det danske ponylandshold, at være med på det danske pony hold til NM, hvor jeg var med til at vinde hold guld, samt at

blive placeret som nr. 4 individuelt. Yder mere blev jeg udtaget og deltog ved EM for ponyer i Polen, som var en fantastisk oplevelse. Efter denne fantastiske sæson var det tid for mig til at finde en hest og starte min karrier som junior rytter.

Her var jeg så heldig at finde et perfekt match med Desiree, som jeg i 2012 vand bronze til DM og NM på i 2012. Jeg var også en del af det danske junior youngrider hold til NM hvor jeg sammen med resten af holdet var med til at vinde hold guld. Min bronze medalje ved NM var billetten til EM for juniorer hvor jeg blev placeret som nr. 55 ud af 84. Sæson 2012 var også sæsonen hvor jeg fik min nr. 2 hest Cassandra som jeg har redet op til 1* niveau.

I december 2012 flyttede jeg til Kalundborg på et stort ridecenter sammen med resten af min familie. Her har vi sammen dannet Stald Jørgensen. Siden 2012 har jeg befundet mig på 1* niveau med 2 forskellige heste, samt deltaget ved både EM, DM og NM.

RESULTATER MILITARY:

2011:
Hold guld samt individuel 4. plads ved NM for pony.

2012:
Hold guld samt individuel bronze ved NM for junior/youngrider.
Individuel bronze ved DM for junior/youngrider.
Gennemførte EM for juniorer.

2013:
4. plads ved DM for junior youngrider.

2014:
Redet min unge hest Cassandra op til 1* niveau.

OPLEVELSER:
Første gang jeg var til NM på min pony Simly Red.
Stævnet blev afholdt i Danmark og det var en ret svær terrænbane hvor der kun var 5 ud af 15 ponyryttere der gennemførte. Jeg havde aldrig været til så stort et stævne før og var ret nervøs. Det at ride hen over målstregen som en af de 5 der gennemførte udløste en stor glæde, og var en kæmpe oplevelse.

Da jeg vandt bronze og var med til at vinde guld til Danmark ved NM for junior/youngrider på mit første år som junior rytter. Jeg var meget spændt på dette stævne, da sæsonen var gået godt, havde jeg også store forventninger, desværre gik dressur testen ikke som forventet. Terrænet var ret svært og der var mange fejl, det samme gjorde sig gældende på spring banen, her var vi til gengæld flyvende og var fejlfrie i både terrænet og på banespringningen, hvilket gjorde at vi avancerede en del i feltet. Det at kunne få hængt bronze medaljen om halsen og være med til at vinde guld til Danmark for junior/youngrider, var en stor glæde og oplevelse.

At være en del af Juniorholdet der skulle repræsentere de danske farver ved EM på mit første junior år, var en kæmpe oplevelse. Det at ride over mållinjen i terrænet, og være en del af et internationalt stævne miljø, er en oplevelse der er svær at beskrive. Helt klart en stor oplevelse man ikke sådan glemmer.

HESTE OG MÅLSÆTNINGER:
Pt. Har jeg Cassandra født 2007, som jeg i 2014 red op til 1* niveau. Min målsætning for 2015, er at blive stabil på et internationalt 1* niveau samt deltage ved DM og NM.
Udover Cassandra har jeg indgået et samarbejde med avler Egon Jessen om at Enghøjs Pia født 2008, uddannes som militaryhest. Det ser jeg frem til.