BETINGELSER & REGLER

Hos Stald Jørgensen under Subaru Cup

Subaru Cup 2019
– En stilturnering i terrænspringning.

Formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten. Cuppen tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold. Al undervisning og bedømmelse foregår af uddannede terrænundervisere samt certificerede terrænstildommere.

Subaru Cuppen rides på en bane bestående af 8-12 forhindringer. Der vil indgå en gennemridning i vand, et hul eller en grøft og enten en bakke (ridning op og ned) eller et op- og/eller nedspring

Ponyekvipagerne rider en bane med forhindringer på max. 60 cm og hesteekvipagerne rider en bane med forhindringer på max. 80 cm i højden.

Alle ekvipager velkommen til at deltage i kvalifikationsridtene.
Finalen er åben for ryttere, der ikke har gennemført CNCP80/CNC90 eller højere.

Kvalifikationsridt:
I ugen op til hver kvalifikationsrunde kan man deltage i træning på terrænbanen, hvor kvalifikationen afvikles. Under kyndig vejledning gennemrides banen, og der gives gode råd til tempo, korrekt opstilling og ridevej m.m. Altså hvorledes man korrekt gennemrider en terrænbane.

Til Subaru Cuppen dømmes gennemridtet som en stilspringning, så det er korrekt og flot ridning der belønnes.

Det gælder ikke om at ride stærkt.
Der gives karakter fra 0-10, som bedømmes ud fra tilridning til forhindringerne, tempoet og ridevejen samt rytterens opstilling, harmoni og indvirkning på hesten/ponyen. Samlet resultat gives altid med 2 decimaler.

Til Subaru Cuppen foregår banepåvisningen til fods eller hest inden selve gennemridningen (aftales med det enkelte sted, da tidspunktet vil være afhængigt af antal deltagere).

Rytterne rider herefter banen én efter én og kommer efter endt ridt hen til stildommeren og får sin bedømmelse.

Alle deltagere i kvalifikationerne får en rosette med hjem.

På Dansk Ride Forbunds hjemmeside under Subaru Cup er en oversigt over træninger og kvalifikationsrunder. Flere kvalifikationsdatoer kan komme løbende.

  • Kun optømning, bid og udstyr tilladt som beskrevet i military reglementet.
  • Ridehjelm og sikkerhedsvest obligatorisk. (Military reglement 2018, pkt 425.7)
  • Sporer: Tilladt. Sporer skal være af glat metal med bagudvendt dorn. Enden af dornen skal være rund og må ikke bue opad. Målt fra støvle til enden af dornen, må dornen max være 4 cm. Sporen må ikke kunnskade hesten. For heste (ikke ponyer) er sporer forsynet med et glat hjul tilladt.
  • Pisk: Tilladt. Må ikke være vægtbelastet i enden eller være længere end 75 cm lang.

 

Det koster kr. 200 pr. ekvipage pr. start.

Banetræningen inden cuppen betales separat til træningsstedet.
Tilmelding skal foregå via DRF GO!

Finalen:
Finalen er åben for ryttere, der ikke har gennemført CNCP80/CNC90 eller højere.

For at få adgang til finalen skal man have deltaget i min. to kvalifikationsrunder, som skal være redet på min. to forskellige terrænbaner.

De 20 pony- og 20 heste-ekvipager med højst gennemsnitlig point fra to af kvalifikationsrunderne samt ligeplacerede med nr. 20 får adgang til finalen.

Præmier: Der uddeles store, flotte finalerosetter til alle finaledeltagere, plaquetter til top 5, underlag til 2. og 3. pladsen samt dækken til vinderen.

Finalen afvikles på Store hestedag d. 7-8. september 2019. Yderligere information vedr. finalen kan ses på Dansk Ride Forbunds hjemmeside under Subaru Cup.