MIKKEL JØRGENSEN

Stald Jørgensen

Jeg har redet siden jeg var 6/8 år, hvor jeg havde min lille pony Tarzan. På Tarzan har jeg redet et par jagter, men da Tarzan var en lille doven fyr, endte det ofte med at han skød genvej igennem buskene og jeg endte med hovedet i brændenælderne. Jeg mistede derfor lysten til at ride pony. Jeg genoptog ridningen i 14-15 års alderen, denne gang på hest.

Min store fornøjelse var ridning i terrænet. Som 16 årig startede jeg mit første military stævne i Lungholm, herefter var jeg ”solgt ” til sporten. Jeg var så heldig at jeg fik lov at ride med som team Danmark rytter på et hold for ungryttere under Niels Haagensen som træner da jeg var 18-21.Her lærte jeg en masse og i disse år deltog jeg et par gange i Danmarksmesterskaberne (dengang var der ikke en opdeling af ungryttere og seniorer) og en 4. plads blev mit bedste resultat. Jeg deltog også i internationale stævner.

En af de trænere som gav mig stor inspiration var engelske Gill Watson. Jeg har også været heldig at få lov til at tilbringe lidt af min tid i en salgsstad på Tenerife. Min kone Heidi og jeg brugte 5 år på kun at have med heste at gøre da Benjamin og Tobias var helt små. Her underviste jeg ca. 35 ryttere om ugen en del af dem i alle tre discipliner, vi afholdte også en del militaryorienterede kurser, udover det havde vi hele tiden 2-6 heste i tilridning.

I disse år blev det ikke til de store internationale stævner men mere nationale stævner på let niveau.

I årene fra 2000-2009 har vi/jeg kun redet hjemme uden den store stævne deltagelse.

Fra 2009 får Benjamin og Tobias øjnene op for military sporten. Fra 2009-2014 har jeg været så heldig at mine sønner lod mig undervise dem i alle 3 discipliner.

På de 5 år har vi sammen opnået at deltage i DM, NM, EM i både 2011 og 2012, endda med medaljer til følge.

Fra 2012 begyndte jeg for alvor at tage træner/underviser rollen op igen. Jeg har nu ca. 30 ryttere som jeg hjælper enten i dressur/spring eller terræn med niveau fra let øvet til landsholds niveau.